Deelnemers Marathon Zeeland halen 1.500 euro op

vrijdag 19 oktober 2012

Hoe Leanne Snoep, moeder van een zoontje met cardiomyopathie, samen met familie, vrienden en kennissen de Marathon Zeeland aangrepen om geld op te halen voor onze stichting. En daar glansrijk in slaagden. Lees hier hun verslag.

Oktober 2011, zoals andere jaren zijn er vele fanatiekelingen die deel nemen aan de marathon van Zeeland; 42 km van Burgh-haamstede tot Zoutelande hardlopen, MBT of wandelen. Dat jaar sta ik aan de kant om mijn familie en bekenden aan te moedigen omdat ik zwanger ben. 

December 2011, het eind van het jaar komt dichterbij, en dus ook het moment dat er ingeschreven kan worden voor de marathon, ik besluit om in 2012 ook weer mee te doen met de wandelmarathon, mede omdat ik inmiddels nog maar kort weet dat mijn ongeboren zoontje cardiomyopathie heeft en de kans vrij groot is dat het allemaal niet zo gunstig af zal lopen, de marathon zal voor mij een stok achter de deur zal zijn om wat te ondernemen.

Januari 2012, Zoon Ben wordt geboren! De eerste dagen en weken zijn heel spannend. Op een avond wanneer ik met mijn moeder en mijn zus aan het praten ben, leg ik uit over stichting Hartedroom (en het onderzoek waar we aan mee doen)  en zo ontstaat bij hen het idee om tijdens de marathon een sponsoractie op touw te zetten.

September 2012, mijn moeder en zus zijn druk bezig met de sponsoractie, er worden emblemen gemaakt voor op de shirts, en een rekening geopend waar mensen op kunnen storten, zodat naderhand het eindbedrag duidelijk zal zijn! Mijn zus, Ilona, gaat op vrijdagavond meedoen aan de ladiesrun (10km hardlopen) en mijn moeder gaat de marathon wandelen. Ik besluit mijn startbewijs voor de wandelmarathon aan mijn zus te geven, omdat ikzelf nog steeds borstvoeding afkolf en zo'n  belasting dan niet zo goed is. Inmiddels gaat het met Ben erg goed, we zijn druk bezig om de sondevoeding af te bouwen!

Andere mensen reageren enthousiast op deze actie en een aantal familieleden, vrienden en collega's zijn bereid om ook gesponsord te lopen!

Oktober 2012, Marathon weekend!! vrijdagavond 5 oktober, de ladiesrun! Mijn zus een collega van haar, een vriendin en 2 collega's lopen gesponsord! Wat een positieve reacties! De gesponsorde ladies worden nog eens extra omgeroepen voor het goede doel waarvoor zij lopen!

Zondag 7 oktober, in alle vroegte starten de wandelaars; moeder, zus, schoonvader en 2 vriendinnen lopen gesponsord voor stichting Hartedroom. Tijdens de route worden zij aangemoedigd en ik ga samen met Ben ook een kijkje nemen! Tijdens het wandelen vind er nog een interview plaats over de sponsoractie en Stichting Hartedroom, bij Omroep Zeeland.

Aan het eind van de dag komen alle gesponsorde deelnemers over de finish! Het bedrag dat zij dit weekend gezamenlijk hebben opgehaald is €1500,-

Ik ben enorm trots en dankbaar dat alle mensen zo enthousiast hebben gereageerd! De droom van stichting Hartedroom is ook mijn droom en na dit weekend heb ik gezien dat vele anderen deze stichting een warm Hart toedragen en deze droom delen; behandeling en levenskwaliteit van deze kinderen te verbeteren en misschien ooit cardiomyopathie te kunnen genezen.

Leanne Snoep

leannesnoep@hotmail.com

informatie over de marathon is te vinden op www.marathonzeeland.nl

Nieuws

Nieuws

Samenvatting Promotie Marijke van der Meulen

woensdag 30 september 2020

Marijke van der Meulen deed jarenlang onderzoek naar cardiomypathie onder kinderen. Haar onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Hartedroom. Vorige week promoveerde Marieke. Hierbij de NL samenvatting van 'Children with Dilated cardiomypathy. Towards Predicting Outcome and Optmizing treatment',

Lees meer

Nieuws

Nieuw grootschalig onderzoek Hartedroom en Hartstichting naar cardiomyopathie

donderdag 17 september 2020

De Hartstichting investeert samen met Hartedroom ruim 3 miljoen euro in nieuw onderzoek naar hartspierziekten (cardiomyopathieën) met als doel om hartspierziekten eerder op te kunnen sporen en te behandelen.

Lees meer

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl