De eerste helft van 2016

maandag 18 juli 2016

Het eerste half jaar stond in het teken van het persoonlijke acties van mensen die zeer betrokken zijn bij Hartedroom. Emotionele acties zoals een gift voor Hartedroom bij een begrafenis in Limburg. De trouwerij van Cees en Vera. Gerard die 80 werd. Het afscheid van Lennie. Een schenking van de opa en oma van Femke.

Het jubileum van de directeur van de basisschool waar kleine Doris op school zat in Vlaardingen. En vele andere mooie acties. Donaties die je raken.

Verder hebben we aandacht besteed aan het begeleiden van de twee grote onderzoeksprojecten die we samen met de Hartstichting hebben uitgezet. Een studie vanuit het Erasmus MC/Sophia waarbij we een grote groep kinderen met cardiomyopathie regulier en gestandaardiseerd door heel Nederland volgen. En een studie naar genetische oorzaak van hartspierziekte in Groningen. We zullen je binnenkort weer informeren over de voortgang van deze twee projecten welke nog ruim 2 jaar duren.

Ook promoveerde Suzanne den Boer dankzij de steun Hartedroom. Suzanne promoveerde op ons allereerste onderzoeksproject waarbij we voor het eerst in Nederland kinderen met cardiomyopathie in beeld brachten

Momenteel staat de Hartedroom Mont Ventoux Challenge centraal. De vijfde editie op 15 september 2016 van deze zware tocht op de grote kale berg in de Provence. Want in tegenstelling tot de Tour de France gaan deze bikkels wel helemaal door tot aan de top op bijna 2000 meter. Het zou geweldig zijn als we een recordrecette kunnen realiseren. Inmiddels staat de teller op bijna 30.000 euro. Een van de 60 deelnemers steunen kan via http://montventoux.hartedroom.nl

Nieuws

Nieuws

Samenvatting Promotie Marijke van der Meulen

woensdag 30 september 2020

Marijke van der Meulen deed jarenlang onderzoek naar cardiomypathie onder kinderen. Haar onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Hartedroom. Vorige week promoveerde Marieke. Hierbij de NL samenvatting van 'Children with Dilated cardiomypathy. Towards Predicting Outcome and Optmizing treatment',

Lees meer

Nieuws

Nieuw grootschalig onderzoek Hartedroom en Hartstichting naar cardiomyopathie

donderdag 17 september 2020

De Hartstichting investeert samen met Hartedroom ruim 3 miljoen euro in nieuw onderzoek naar hartspierziekten (cardiomyopathieën) met als doel om hartspierziekten eerder op te kunnen sporen en te behandelen.

Lees meer

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl