Een prima vierde kwartaal 2012 voor Hartedroom

zondag 3 februari 2013

Het laatste kwartaal van 2012 was qua fondsenwerving een succesvolle periode. Zoals ook in de jaren daarvoor stond de periode oktober-december bol van de activiteiten. Zo werden in Gouda kaarsjes voor Hartedroom verkocht, stond de Rotterdamse havenborrel in het teken van Hartedroom en werd er in Surhuisterveen een prachtig kerstconcert georganiseerd.

Hartedroom kaarsjes verkoop in GoudaOok op sportief gebied vonden naast de succesvolle Mont Ventoux Challenge in september nieuwe inzamelacties plaats zoals bij de marathon Zeeland en bij de Dam to Dam loop. En dat allemaal voor Hartedroom. Ook zagen we ook de omvang van de privé donaties toenemen.

Door alle donaties hebben we onze kaspositie verder kunnen verstevigen. Met dit bedrag kunnen we het bestaande niveau van onderzoek continueren en nieuwe projecten oppakken.Momenteel zich we druk bezig met het bekijken van nieuwe onderzoeksmogelijkheden voor 2013 en verder. Hierbij kijken we naar het continueren en uitbreiden van het project bij het Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam zodat we daar echt een kenniscentrum voor cardiomyopathie kunnen ontwikkelen. Het huidige project loopt nog een jaar door maar we evalueren een verlenging met nog eens minimaal 2 jaar. Daarnaast zoeken we bewust naar nieuwe projecten zodat we in de breedte onderzoek naar cardiomyopathie stimuleren.

Op dit moment evalueren we een onderzoeksvoorstel vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Bij de evaluatie gebruiken we de expertise van de Hartstichting zodat we niet zelf een wetenschappelijke commissie hoeven in te stellen maar gebruik maken van bestaande expertise en netwerken.

Bij onze investeringen in onderzoek vinden we het belangrijk welke ideeën bij de kinderen, ouders n andere direct betrokkenen leven. Dus heeft u suggesties voor toekomstig onderzoek laat het ons weten via info@hartedroom.nl

Nieuws

Nieuws

Samenvatting Promotie Marijke van der Meulen

woensdag 30 september 2020

Marijke van der Meulen deed jarenlang onderzoek naar cardiomypathie onder kinderen. Haar onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Hartedroom. Vorige week promoveerde Marieke. Hierbij de NL samenvatting van 'Children with Dilated cardiomypathy. Towards Predicting Outcome and Optmizing treatment',

Lees meer

Nieuws

Nieuw grootschalig onderzoek Hartedroom en Hartstichting naar cardiomyopathie

donderdag 17 september 2020

De Hartstichting investeert samen met Hartedroom ruim 3 miljoen euro in nieuw onderzoek naar hartspierziekten (cardiomyopathieën) met als doel om hartspierziekten eerder op te kunnen sporen en te behandelen.

Lees meer

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl