Hartedroom en Hartstichting investeren 647.000

maandag 10 februari 2014

Met trots kunnen we melden dat de Hartstichting en Hartedroom samen 647.000 euro gaan investeren in onderzoek naar cardiomyopathie bij kinderen. Van dit totaalbedrag hebben neemt Hartedroom maar liefst 275.000 voor haar rekening. Dit alles dankzij iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund.

Hieronder, in het kort, een overzicht van de twee gehonoreerde onderzoeksvoorstellen:

Dr. Michiel Dalinghaus (ErasmusMC) gaat op zoek naar factoren die kunnen voorspellen welke kinderen met gedilateerde cardiomyopathie snel achteruitgaan en welke niet. Ook gaat hij onderzoeken in welke dosering hartfalenmedicijnen het beste werken bij kinderen met deze ernstige hartspierziekte. In dit onderzoek worden minimaal 140 kinderen betrokken die in Nederland deze ziekte hebben.

Het onderzoeksproject van Professor Harm Kampinga (Universitair Medisch Centrum Groningen UMCG ) richt zich op een aantal eiwitten die deel uitmaken van het onderhoudssysteem van de hartspiercel. Hij gaat onderzoeken hoe fouten in deze eiwitten gedilateerde cardiomyopathie bij jonge kinderen kunnen veroorzaken. Ook gaat hij bestuderen of het stimuleren van andere onderhoudseiwitten deze fouten kunnen compenseren.

Meer informatie volgt vandaag via de website.

Nieuws

Nieuws

Samenvatting Promotie Marijke van der Meulen

woensdag 30 september 2020

Marijke van der Meulen deed jarenlang onderzoek naar cardiomypathie onder kinderen. Haar onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Hartedroom. Vorige week promoveerde Marieke. Hierbij de NL samenvatting van 'Children with Dilated cardiomypathy. Towards Predicting Outcome and Optmizing treatment',

Lees meer

Nieuws

Nieuw grootschalig onderzoek Hartedroom en Hartstichting naar cardiomyopathie

donderdag 17 september 2020

De Hartstichting investeert samen met Hartedroom ruim 3 miljoen euro in nieuw onderzoek naar hartspierziekten (cardiomyopathieën) met als doel om hartspierziekten eerder op te kunnen sporen en te behandelen.

Lees meer

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl