Hartedroom en Hartstichting investeren 647.000

maandag 10 februari 2014

Met trots kunnen we melden dat de Hartstichting en Hartedroom samen 647.000 euro gaan investeren in onderzoek naar cardiomyopathie bij kinderen. Van dit totaalbedrag hebben neemt Hartedroom maar liefst 275.000 voor haar rekening. Dit alles dankzij iedereen die ons de afgelopen jaren heeft gesteund.

Hieronder, in het kort, een overzicht van de twee gehonoreerde onderzoeksvoorstellen:

Dr. Michiel Dalinghaus (ErasmusMC) gaat op zoek naar factoren die kunnen voorspellen welke kinderen met gedilateerde cardiomyopathie snel achteruitgaan en welke niet. Ook gaat hij onderzoeken in welke dosering hartfalenmedicijnen het beste werken bij kinderen met deze ernstige hartspierziekte. In dit onderzoek worden minimaal 140 kinderen betrokken die in Nederland deze ziekte hebben.

Het onderzoeksproject van Professor Harm Kampinga (Universitair Medisch Centrum Groningen UMCG ) richt zich op een aantal eiwitten die deel uitmaken van het onderhoudssysteem van de hartspiercel. Hij gaat onderzoeken hoe fouten in deze eiwitten gedilateerde cardiomyopathie bij jonge kinderen kunnen veroorzaken. Ook gaat hij bestuderen of het stimuleren van andere onderhoudseiwitten deze fouten kunnen compenseren.

Meer informatie volgt vandaag via de website.

Nieuws

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Nieuws

Hartedroom Mont Ventoux Challenge: 21 sept 2023

woensdag 15 maart 2023

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge wordt in 2023, na een afwezigheid van 4 jaar, weer georganiseerd. We gaan op donderdag 21 september dus je hebt nog voldoende tijd om te trainen.

Lees meer

Nieuws

Update onderzoek Double Dose augustus 2022

donderdag 25 augustus 2022

Onderzoek naar bouwstenen van het hart van jonge hartpatiënten Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in leveranciers van energie in het hart,

Lees meer

Nieuws

Update onderzoek Double Dose jaar 1

zondag 6 februari 2022

Het Double Dose consortium waarbinnen onderzoekers samenwerken met cardiologen en klinisch genetici, onderzoekt het hart van kinderen met een erfelijke hartspierziekte. Wat is er het afgelopen jaar gedaan om dit onderzoek op te starten, en wat zijn de eerste resultaten?

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl