Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012

dinsdag 24 juli 2012

Een team van 10 kindercardiologen, chirurgen en kinderartsen van het Erasmus/MC Sophia Kinderziekenhuis gaat speciaal voor Stichting Hartedroom op de fiets de zwaarste berg van Frankrijk bedwingen in de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012.

De Challenge staat voor de wilskracht en het doorzettingsvermogen van kinderen met cardiomyopathie. Voor kinderen met cardiomyopathie kan een fietstochtje naar school soms al voelen als het beklimmen van Mont Ventoux.

Afzien op de grote kale berg

Mont Ventoux, de grote kale berg van de Provence. Voor velen is een keer deze klim maken al een ultieme prestatie. Maar voor het goede doel kan het nog gekker. Het team Sophia zal Mont Ventoux niet een keer beklimmen maar drie keer. De berg is immers op drie manieren te bedwingen met een start vanaf verschillende plaatsen: Bédoin (beklimming 1), Malaucene (beklimming 2) en Sault (beklimming 3). Alles bij elkaar betekent dit 160 loodzware kilometers. En dat allemaal voor Hartedroom!

Steun Hartedroom in de Mont Ventoux Challenge

Het team dat in september de uitdaging aangaat is direct betrokken bij de behandeling van kinderen met cardiomyopathie. Dat bracht hen op het idee om naar de Provence af te reizen om aandacht te vragen voor kinderen met hartspierziekte en hiermee Stichting Hartedroom te helpen om meer onderzoek te doen naar deze nog onbekende ziekte mogelijk te maken.

 Iedere deelnemer heeft zich gecommitteerd minimaal 500 euro startgeld op te halen. Iedereen kan onze deelnemers steunen. Dat kan door geld in te zetten op elke keer dat de deelnemer Mont Ventoux zal bedwingen. Want niet voor iedereen is “de triple” weggelegd. Steun dus dit geweldige initiatief en doneer! Klik hier

Help Hartedroom mee in de strijd tegen kindercardiomyopathie en steun het evenement en kies uw favoriete deelnemer. Een algemene donatie kan natuurlijk ook! Dank voor uw steun!

Voor meer informatie ga naar www.hartedroom.nl/montventoux/

Nieuws

Nieuws

Update onderzoek Double Dose

donderdag 14 december 2023

Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in belangrijke leveranciers van energie in het hart, de mitochondriën om voldoende energie te maken.

Lees meer

Nieuws

Patientendag

zondag 22 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 18 november organiseert het Erasmus MC/ACAHA een patiëntendag voor families met kindercardiomyopathie. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC. Deelname is gratis.

Lees meer

Nieuws

Mont Ventoux Challenge 2023: record 106.000 euro!

maandag 16 oktober 2023

Op 21 september 2023 was het zover de achtste editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Het werd de grootste in aantal deelnemer sen opbrengst maar ook de allerzwaarste tot nu toe.

Lees meer

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl