Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012

dinsdag 24 juli 2012

Een team van 10 kindercardiologen, chirurgen en kinderartsen van het Erasmus/MC Sophia Kinderziekenhuis gaat speciaal voor Stichting Hartedroom op de fiets de zwaarste berg van Frankrijk bedwingen in de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2012.

De Challenge staat voor de wilskracht en het doorzettingsvermogen van kinderen met cardiomyopathie. Voor kinderen met cardiomyopathie kan een fietstochtje naar school soms al voelen als het beklimmen van Mont Ventoux.

Afzien op de grote kale berg

Mont Ventoux, de grote kale berg van de Provence. Voor velen is een keer deze klim maken al een ultieme prestatie. Maar voor het goede doel kan het nog gekker. Het team Sophia zal Mont Ventoux niet een keer beklimmen maar drie keer. De berg is immers op drie manieren te bedwingen met een start vanaf verschillende plaatsen: Bédoin (beklimming 1), Malaucene (beklimming 2) en Sault (beklimming 3). Alles bij elkaar betekent dit 160 loodzware kilometers. En dat allemaal voor Hartedroom!

Steun Hartedroom in de Mont Ventoux Challenge

Het team dat in september de uitdaging aangaat is direct betrokken bij de behandeling van kinderen met cardiomyopathie. Dat bracht hen op het idee om naar de Provence af te reizen om aandacht te vragen voor kinderen met hartspierziekte en hiermee Stichting Hartedroom te helpen om meer onderzoek te doen naar deze nog onbekende ziekte mogelijk te maken.

 Iedere deelnemer heeft zich gecommitteerd minimaal 500 euro startgeld op te halen. Iedereen kan onze deelnemers steunen. Dat kan door geld in te zetten op elke keer dat de deelnemer Mont Ventoux zal bedwingen. Want niet voor iedereen is “de triple” weggelegd. Steun dus dit geweldige initiatief en doneer! Klik hier

Help Hartedroom mee in de strijd tegen kindercardiomyopathie en steun het evenement en kies uw favoriete deelnemer. Een algemene donatie kan natuurlijk ook! Dank voor uw steun!

Voor meer informatie ga naar www.hartedroom.nl/montventoux/

Nieuws

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Nieuws

Hartedroom Mont Ventoux Challenge: 21 sept 2023

woensdag 15 maart 2023

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge wordt in 2023, na een afwezigheid van 4 jaar, weer georganiseerd. We gaan op donderdag 21 september dus je hebt nog voldoende tijd om te trainen.

Lees meer

Nieuws

Update onderzoek Double Dose augustus 2022

donderdag 25 augustus 2022

Onderzoek naar bouwstenen van het hart van jonge hartpatiënten Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in leveranciers van energie in het hart,

Lees meer

Nieuws

Update onderzoek Double Dose jaar 1

zondag 6 februari 2022

Het Double Dose consortium waarbinnen onderzoekers samenwerken met cardiologen en klinisch genetici, onderzoekt het hart van kinderen met een erfelijke hartspierziekte. Wat is er het afgelopen jaar gedaan om dit onderzoek op te starten, en wat zijn de eerste resultaten?

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl