Mont Ventoux Challenge levert 43.716 euro op!

zondag 21 september 2014

Het zit er weer op. De derde editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge was een groot succes. Met meer deelnemers, meer beklimmingen en meer donaties voor Hartedroom. Het deelnemerspeloton bestond dit jaar uit een mooie groep van mensen uit het Erasmus MC Sophia, vijf (!) vaders van een kind met hartziekte en veel direct of indirect betrokkenen.

Mont Ventoux Challenge deelnemers

 Op donderdag 18 september was het zover. 28 bikkels stonden vroeg in de morgen in hun Bioracer Hartedroom outfit klaar voor hun strijd tegen de grote kale berg. Het bleek echter heel slecht weer. Regen, onweer en wind zowel in het dorp als bovenop de berg. De organisatie besloot om niet om de geplande 08.00 te vertrekken naar de start van de beklimming, maar af te wachten op nieuwe betere weerberichten. Al snel knapte het weer op en om 08.45 gingen we alsnog in colonne van ons verblijf  ‘Les belles heures’ in Roaix naar het startpunt in Bedoin. Waar twee groepen die elders sliepen ook aan sloten.

Rond half 10 vertrokken de meesten vanuit Bedoin, enkelen iets later vanuit Sault. Twee dorpen aan de voet van de 1.912 meter tellende reus. Het werd een geweldige dag waarin iedereen minimaal een keer de Mont Ventoux beklom. De kroon spanden de broers Joppe en Ian uit Houten die beide 3 maal de top haalden. Een unieke prestatie gezien de omstandigheden. Want ook al was het weer iets beter, vanaf Chalet Reynard (op 1.440m) bleef het bar en boos. Dichte mist en storm op de top zorgde voor stevige doch heroïsche omstandigheden.

Omdat het aantal beklimmingen varieerde was een deel van de deelnemers aan het begin van de middag klaar met zijn of haar Challenge terwijl de echte diehards tot bijna zes uur aan het bikkelen waren.

De unieke dag werd ’s avonds afgesloten met een gezellige borrel vol mooie wieleranekdotes en indrukwekkende hartverhalen.

Al met al heeft de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2014 het prachtige bedrag opgeleverd van 43.716 euro! Dankzij de geweldige deelnemers, en de gulle donateurs en sponsors.

Volgend jaar zullen we weer een Challenge organiseren. Over de details binnenkort meer.

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2014 werd mede mogelijk gemaakt door: Combinex, QP&S, Realfort, Heart Medical, Hemingstone Travel, Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden,  DB Telecom, Vleij Timmer en onderhoudswerken, Elterener Fahhrad Profi, Dot Control, Print IT Design

Nieuws

Nieuws

Update onderzoek Double Dose

donderdag 14 december 2023

Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in belangrijke leveranciers van energie in het hart, de mitochondriën om voldoende energie te maken.

Lees meer

Nieuws

Patientendag

zondag 22 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 18 november organiseert het Erasmus MC/ACAHA een patiëntendag voor families met kindercardiomyopathie. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC. Deelname is gratis.

Lees meer

Nieuws

Mont Ventoux Challenge 2023: record 106.000 euro!

maandag 16 oktober 2023

Op 21 september 2023 was het zover de achtste editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Het werd de grootste in aantal deelnemer sen opbrengst maar ook de allerzwaarste tot nu toe.

Lees meer

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl