Mont Ventoux Challenge levert 43.716 euro op!

zondag 21 september 2014

Het zit er weer op. De derde editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge was een groot succes. Met meer deelnemers, meer beklimmingen en meer donaties voor Hartedroom. Het deelnemerspeloton bestond dit jaar uit een mooie groep van mensen uit het Erasmus MC Sophia, vijf (!) vaders van een kind met hartziekte en veel direct of indirect betrokkenen.

Mont Ventoux Challenge deelnemers

 Op donderdag 18 september was het zover. 28 bikkels stonden vroeg in de morgen in hun Bioracer Hartedroom outfit klaar voor hun strijd tegen de grote kale berg. Het bleek echter heel slecht weer. Regen, onweer en wind zowel in het dorp als bovenop de berg. De organisatie besloot om niet om de geplande 08.00 te vertrekken naar de start van de beklimming, maar af te wachten op nieuwe betere weerberichten. Al snel knapte het weer op en om 08.45 gingen we alsnog in colonne van ons verblijf  ‘Les belles heures’ in Roaix naar het startpunt in Bedoin. Waar twee groepen die elders sliepen ook aan sloten.

Rond half 10 vertrokken de meesten vanuit Bedoin, enkelen iets later vanuit Sault. Twee dorpen aan de voet van de 1.912 meter tellende reus. Het werd een geweldige dag waarin iedereen minimaal een keer de Mont Ventoux beklom. De kroon spanden de broers Joppe en Ian uit Houten die beide 3 maal de top haalden. Een unieke prestatie gezien de omstandigheden. Want ook al was het weer iets beter, vanaf Chalet Reynard (op 1.440m) bleef het bar en boos. Dichte mist en storm op de top zorgde voor stevige doch heroïsche omstandigheden.

Omdat het aantal beklimmingen varieerde was een deel van de deelnemers aan het begin van de middag klaar met zijn of haar Challenge terwijl de echte diehards tot bijna zes uur aan het bikkelen waren.

De unieke dag werd ’s avonds afgesloten met een gezellige borrel vol mooie wieleranekdotes en indrukwekkende hartverhalen.

Al met al heeft de Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2014 het prachtige bedrag opgeleverd van 43.716 euro! Dankzij de geweldige deelnemers, en de gulle donateurs en sponsors.

Volgend jaar zullen we weer een Challenge organiseren. Over de details binnenkort meer.

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2014 werd mede mogelijk gemaakt door: Combinex, QP&S, Realfort, Heart Medical, Hemingstone Travel, Tandprothetische praktijk Ralph van der Reijden,  DB Telecom, Vleij Timmer en onderhoudswerken, Elterener Fahhrad Profi, Dot Control, Print IT Design

Nieuws

Nieuws

Samenvatting Promotie Marijke van der Meulen

woensdag 30 september 2020

Marijke van der Meulen deed jarenlang onderzoek naar cardiomypathie onder kinderen. Haar onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Hartedroom. Vorige week promoveerde Marieke. Hierbij de NL samenvatting van 'Children with Dilated cardiomypathy. Towards Predicting Outcome and Optmizing treatment',

Lees meer

Nieuws

Nieuw grootschalig onderzoek Hartedroom en Hartstichting naar cardiomyopathie

donderdag 17 september 2020

De Hartstichting investeert samen met Hartedroom ruim 3 miljoen euro in nieuw onderzoek naar hartspierziekten (cardiomyopathieën) met als doel om hartspierziekten eerder op te kunnen sporen en te behandelen.

Lees meer

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl