Het verhaal van de familie Denissen

zaterdag 3 juni 2017

In april 2016 kregen wij als gezin te maken met Cardiomyopathie (CMP). Onze dochter bleek vanuit het niets in 2 weken tijd van een uitermate sportief kind veranderd te zijn in een kind met hartfalen. Zeker in het begin was het erg spannend en onzeker welke kant het op zou gaan.

Na ca. 2 maanden verblijven in het Ronald McDonald Huis in Rotterdam mochten wij weer naar huis. De situatie van onze dochter was stabiel. Deze 2 maanden in Rotter...dam hebben ons in laten zien dat er ook een andere wereld is. Een wereld waarin veel specialisten, verplegend personeel en vrijwilligers samen hand in hand steun en hulp bieden aan families waar het (even) niet zo gaat zoals het zou moeten gaan.

In deze maanden van verdriet, pijn, steun maar ook van veel troost zijn er kleine momenten waarin je toch even ontspanning zoekt zo goed en kwaad als dat kan. Voor mij bestond die ontspanning uit het bezoeken van de Marathon van Rotterdam die op zondag op het programma stond. Je staat te kijken en voor je het weet zeg je: “Als wij als gezin met z’n allen uit deze moeilijke periode komen, dan loop ik hem volgend jaar ook.’’

Na 2 maanden mochten we uiteindelijk naar huis en dan maakt belofte schuld, ik ben fanatiek gaan trainen voor deze Marathon. Je laat je gedachtes nog eens de vrije loop over hetgeen er gebeurd is, wat je ervaren en gezien hebt en probeert toch iets terug te doen voor iedereen die hetzij als vrijwilliger of als professional te maken heeft met deze ziekte en ons zo geholpen hebben en nog steeds helpen (1 + 1 = 2). Dit bracht mij op het idee om een sponsorbedrag aan deze Marathon te koppelen en dit bedrag te schenken aan de Stichting Hartedroom. Dat het voltooien van de Marathon lukt en dat je dan ook nog een mooi geldbedrag (€ 2500,-) ophaalt geeft extra voldoening, alhoewel de laatste kilometers van de marathon erg zwaar waren. Opgeven was geen optie, ik wist immers waar ik het voor deed.

Via deze weg willen wij dan ook iedereen bedanken voor hun bijdrage en steun en hopen op deze manier Stichting Hartedroom met dit bedrag een klein beetje te helpen met het goede werk dat ze verrichten. Hopelijk helpen we indirect ook veel andere families in de toekomst, die net als ons totaal onverwachts in een dergelijke situatie terecht komen.

Fam. Denissen - Moergestel

Nieuws

Nieuws

Update onderzoek Double Dose

donderdag 14 december 2023

Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in belangrijke leveranciers van energie in het hart, de mitochondriën om voldoende energie te maken.

Lees meer

Nieuws

Patientendag

zondag 22 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 18 november organiseert het Erasmus MC/ACAHA een patiëntendag voor families met kindercardiomyopathie. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC. Deelname is gratis.

Lees meer

Nieuws

Mont Ventoux Challenge 2023: record 106.000 euro!

maandag 16 oktober 2023

Op 21 september 2023 was het zover de achtste editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Het werd de grootste in aantal deelnemer sen opbrengst maar ook de allerzwaarste tot nu toe.

Lees meer

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl