Mont Ventoux Challenge 2013 levert ruim 20.500 op

zaterdag 21 september 2013

De 2e editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge heeft 20.542 euro opgeleverd. Bijna 50% meer dan in 2012! 17 deelnemers gingen op 19 september de uitdaging aan om een, twee of zelfs drie keer de Mont Ventoux te beklimmen.

Deelnemers Mont Ventoux ChallengeGestart werd in alle vroegte vanuit het dorpje Bedoin. Het was een barre tocht. Boven op de berg stormde het (windkracht 8/9) en was het maar 4 graden. Toch kamen alle deelnemers op de top. Sommigen op het tandvlees. En niet geheel ongeschonden. Door de winstoten werden onze bikkels letterlijk van de fiets geblazen. Resultaat veel blauwe plekken en een vinger uit de kom. Gelukkig stond de camper van Heart Medical boven waardoor men even kon herstellen en opwarmen. Getwijfeld werd of doorgegaan kon worden maar na ampel beraad werd besloten toch verder te gaan en voorzichtig af te gaan dalen naar Malaucene.

15 deelnemers gingen door voor klim twee. Het bleef waaien op Mont Ventoux maar gelukkig brak er ook een zonnetje door. Alle 16 deelnemers kwamen rond het middag uur op de top van de bijna 2000 meter hoge berg.

Na de tweede beklimming had de groep al zo’n 91 km afgelegd waarvan 43 km klimmen met soms wel percentages van tegen de 10%. Toch gingen nog 10 bikkels door voor de ultieme Ventoux experience de zgn Cingle . Drie keer naar de top van Mont Ventoux op een dag. Ergo 68 kilometer klimmen en 4332 meter hoogteverschil overwinnen.

De laatste klim startte in Sault en de rit naar boven telde zo’n 30 km. Twaalf uur na de start kwamen net voor zonsondergang 10 bikkels moe maar voldaan boven op de top. Waar alle deelnemers en supporters zich hadden verzameld.

Het was een fantastische dag. Met een prachtig resultaat van 20.542 voor Hartedroom dat dankzij de deelnemers, sponsors en donateurs is gerealiseerd. Het staat nu al vast dat ook in september 2014 opnieuw een Hartedroom Mont Ventoux Challenge zal plaatsvinden. Opgeven kan al via info@hartedroom.nl.

De website van de MTVC 2013 is nog steeds online. Dus als u na het lezen van dit heldenepos toch nog een donatie wil doen, Dan kan dat!

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge 2013 wordt mede mogelijk gemaakt door Biomed, Heart Medical, DotControl, PrinitIt Design, DB Telecom en Infostrada Sports Group.

Nieuws

Nieuws

Update onderzoek Double Dose

donderdag 14 december 2023

Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in belangrijke leveranciers van energie in het hart, de mitochondriën om voldoende energie te maken.

Lees meer

Nieuws

Patientendag

zondag 22 oktober 2023

Op zaterdagmiddag 18 november organiseert het Erasmus MC/ACAHA een patiëntendag voor families met kindercardiomyopathie. Locatie: Onderwijscentrum Erasmus MC. Deelname is gratis.

Lees meer

Nieuws

Mont Ventoux Challenge 2023: record 106.000 euro!

maandag 16 oktober 2023

Op 21 september 2023 was het zover de achtste editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Het werd de grootste in aantal deelnemer sen opbrengst maar ook de allerzwaarste tot nu toe.

Lees meer

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl