Spitsuur bij Hartedroom

zondag 20 mei 2012

De laatste weken is het spitsuur bij Hartedroom. In korte tijd is een aantal hele leuke acties opgestart of ingepland. Van hockey tot handbal. En van wielrennen tot klassieke muziek.

Zo zet hockeyend Nederland zich momenteel in voor kinderen met cardiomyopathie. De aanleiding is het officieuze NK Mini in juni waar de kleintjes hockeyers van de grote hockeyclubs van Nederland in Rotterdam gaan strijden om de eerste plaats.

Kinderen van HCR die geld aan het inzamelen zijnOnder het motto gezonde kinderen zetten zich in voor zieke kinderen proberen alle teams in aanloop naar het toernooi zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Hartedroom. Eerder berichtten we al via Twitter over de mooie acties van HCR en Laren. De laatste wedstrijden van de Heren en Dames 1 van deze clubs dit weekend werden aangegrepen voor een collecte rondom de velden. En door de meisjes e1 van HCR werd een sponsorloop in Rotterdam Hillegersberg georganiseerd.

Ook in het handbal wordt gewerkt voor Hartedroom. Het zestig jarig jubileum van de Haagse vereniging Hercules staat in het teken van Hartedroom. Het jubileum is op 8 september maar de Haagse handballers zamelen nu al geld in voor onze stichting.

Verderop dit jaar (september) staat de zwaarste beklimming van de Mont Ventoux gepland. Een initatief van de kindercardiologen van het Sophia Kinderziekenhuis. Hier kunnen we nog deelnemers gebruiken. We werken met teams van 4 of meer personen die voor een sponsorinbreng van 5.000 euro mee kunnen doen. Let op het is geen ritje voor ongetrainde mensen dus goede fietsconditie is noodzakelijk. Interesse? MailĀ info@hartedroom.nl.

Tenslotte staat er een kerstconcert voor Hartedroom in de planning. In het mooie Friesland wordt op 22 december door de Lions Surhuisterveen een prachtig klassiek benefietconcert georganiseerd waarbij de opbrengsten naar kindercardiomyopathie gaan.

U ziet het: er wordt hard gewerkt aan Hartedroom. De steun uit het hele land is een geweldige motivatie om een stapje bij te zetten. Want meer acties betekent meer geld en meer onderzoek. Dus nieuwe initiatieven zijn altijd welkom!!!

Nieuws

Nieuws

Samenvatting Promotie Marijke van der Meulen

woensdag 30 september 2020

Marijke van der Meulen deed jarenlang onderzoek naar cardiomypathie onder kinderen. Haar onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Hartedroom. Vorige week promoveerde Marieke. Hierbij de NL samenvatting van 'Children with Dilated cardiomypathy. Towards Predicting Outcome and Optmizing treatment',

Lees meer

Nieuws

Nieuw grootschalig onderzoek Hartedroom en Hartstichting naar cardiomyopathie

donderdag 17 september 2020

De Hartstichting investeert samen met Hartedroom ruim 3 miljoen euro in nieuw onderzoek naar hartspierziekten (cardiomyopathieën) met als doel om hartspierziekten eerder op te kunnen sporen en te behandelen.

Lees meer

Nieuws

Geen Hartedroom Mont Ventoux Challenge in 2020

zaterdag 15 februari 2020

Er zal dit jaar geen Ventoux Challenge plaatsvinden. De berg is gesloten. Dit jaar zullen we naar alle waarschijnlijkheid geen alternatief organiseren vanuit Hartedroom. Maar als er anderen zijn die met ons draaiboek aan de slag kunnen dan kan dat altijd natuurlijk.

Lees meer

Nieuws

De 7e Hartedroom Mont Ventoux Challenge

donderdag 19 september 2019

In 2019 bestaat Hartedroom 10 jaar; reden genoeg voor een hele bijzonder editie van de Hartedroom Mont Ventoux Challenge. Na het grote succes van afgelopen jaren gaan we dit maal op 19 september voor de zevende keer naar Zuid-Frankrijk.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? MailĀ info@hartedroom.nl