Update hartverhaal Fenna (nu 3 jaar)

zondag 19 februari 2012

Na een voorspoedige thuisbevalling werd Fenna na drieën halve maand ziek, na de tweede inenting en met spoed opgenomen in het AMC. Diagnose gedilateerde CMP . De knijpkracht van de linkerkamer was nog maar 8%. Met medicijnen probeerde zij Fenna stabiel te krijgen, mocht dit niet lukken dan moest zij mogelijk overgebracht worden naar Berlijn om ondersteund te worden aan de hart-longmachine en op de lijst te komen voor een harttransplantatie.

Na 1,5 week mocht de beademing eraf en Fenna reageerde steeds beter op de medicijnen, na 3,5 week Ic mocht zij naar de zuigelingen afd. Daar heeft zijn nog 3,5 week gelegen. Toen de medicijnen waren afgesteld en wij sonde voeding en medicijnen zelf konden geven mocht zij naar huis. Haar knijpkracht was ong. 11 % toen wij naar huis mochten. Thuis kregen wij ondersteuning van een kinderverpleegkundige, diëtiste en logopediste. Om de drie maanden naar de cardioloog (dokter Straver, AMC) en gingen ook regelmatig op controle in het ZMC.

Wij hebben heel lang in onzekerheid gezeten, want Fenna’s hart toonde lange tijd geen herstel. Er is ook geen oorzaak bekend. Bij een controle op 17 mei 2010 waren er lichte tekenen van herstel van de linkerhartkamer en daarna is het heel hard vooruit gegaan. Begin juni 2010 zijn wij van de SV afgestapt na de zoveelste kapotte wang en dat is een hele goede stap geweest, want vanaf die tijd eet/drink Fenna alles zelf. Zelfs de medicijnen met behulp van een danoontje/vla eet zij op. Zij krijgt wel nog toevoegingen in het eten, Calogen en Fantomalt.

Op het bezoek aan de cardioloog 16 aug. 2010 bleek Fenna een knijpkracht te hebben van 28%. Op 8 nov. 2010 had Fenna nog steeds een knijpkracht van 28% procent. Dit is echt een wonder na zolang wachten, echt geweldig. Wij mochten de plas- en antistollingsmedicijnen helemaal stoppen, dus zij krijgt op dit moment alleen nog Carvedilol en Enalapril. In Feb. 2011 waren wij ook op controle de knijpkracht was nog steeds 28% en zijn wij begonnen om met kleine stapjes de hartmedicijnen af te bouwen.

Haar knijpkracht blijft op dit moment op 28% ondanks het afbouwen van de medicijnen, dus dat gaat super goed. Maar de toekomst ziet er een stuk beter uit. Fenna’s hart is een stuk sterker geworden en Fenna kan veel meer aan.Fenna ontwikkeld zich goed en heeft geen achterstanden meer. Alleen eet zij nog alles, hele harde stukjes, zoals bijv. appel is nog moeilijk, dan gaat zij verzamelen in haar mond.

Mochten er mensen zijn die graag contact met ons willen hebben, kan dat via email: Kimmy_sterre@hotmail.com.

Nieuws

Hartedroom, Mont Ventoux, cardiomyopathie
Nieuws

Op naar een geweldige Mont Ventoux Challenge 2023

maandag 11 september 2023

Nog iets meer dan een week. Dan gaan we met circa 80 deelnemers de grote kale berg van de Provence beklimmen.

Lees meer

Nieuws

Hartedroom Mont Ventoux Challenge: 21 sept 2023

woensdag 15 maart 2023

De Hartedroom Mont Ventoux Challenge wordt in 2023, na een afwezigheid van 4 jaar, weer georganiseerd. We gaan op donderdag 21 september dus je hebt nog voldoende tijd om te trainen.

Lees meer

Nieuws

Update onderzoek Double Dose augustus 2022

donderdag 25 augustus 2022

Onderzoek naar bouwstenen van het hart van jonge hartpatiënten Het Double Dose consortium onderzoekt of het hart van kinderen met een erfelijke hartziekte meer energie verbruikt, en of veranderingen zijn in leveranciers van energie in het hart,

Lees meer

Nieuws

Update onderzoek Double Dose jaar 1

zondag 6 februari 2022

Het Double Dose consortium waarbinnen onderzoekers samenwerken met cardiologen en klinisch genetici, onderzoekt het hart van kinderen met een erfelijke hartspierziekte. Wat is er het afgelopen jaar gedaan om dit onderzoek op te starten, en wat zijn de eerste resultaten?

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl