Rick (5 jaar)

zondag 27 oktober 2019

Rick was net 5 jaar geworden toen hij in kritieke toestand opgenomen werd in het Sophia Kinderziekenhuis, dit na 6 weken gezeul met Rick in het Zuiderziekenhuis. Hoe gaat het met Rick...:  Rick werd opgenomen in het Sophia te Rotterdam met ernstige klachten. De artsen wisten niet of hij de week zou halen zo slecht ging het met hem.

Maandenlang heeft hij op de IC gelegen met allemaal lijnen in zijn armpjes en benen. Harttransplantatie leek de enige mogelijkheid. Tot 3 x toe kreeg Rick terugslagen omdat de medicatie niet aansloeg. Tot 2 x toe werd de crashcar bij zijn bedje gezet om in te grijpen als het moest. Omdat zijn medicatie niet aansloeg en er nog geen hart beschikbaar was was de toestand van Rick zorgwekkend. Er werd een beraad gehouden met nog meer cardiologen ook uit het Erasmus met een nieuwe berekening voor de medicatie. Dit had succes. Langzaam maar zeker sloeg de medicatie aan en voelde Rick zich beter.

Na 3 maanden was Rick eindelijk zover dat hij naar een gewone afdeling mocht zonder toeters en bellen maar wel met een berg aan medicatie. Op 7 februari 2006 mocht Rick naar huis na alle artsen verbaasd te hebben doen staan. Zelf ben ik ziekenverzorgende en heb 13 jaar in de Thuiszorg Rotterdam gewerkt. Ik heb mijn baan opgezegd om voor mijn zoon te kunnen zorgen. Elke week moesten we vingerprikken doen voor de stolsels in zijn bloed. Hij slikt natuurlijk ook bloedverdunners.

Rick gaat naar een gewone school ook al wilde de artsen dat niet. Het betekent wel dat ik met een hoop activiteiten erbij ben, zwemmen, gym, schoolreisjes. Veel tijd ben ik daaraan kwijt maar geeft Rick de gelegenheid om toch naar de reguliere school te gaan. Leraren hebben speciaal voor Rick een cursus kinderreanimatie gedaan om hem te helpen als dat nodig is. Raar dat dit geen regel is. Onderwijsmensen krijgen wel reanimatie maar niet voor kinderen. De eerste jaren moest rick om het half jaar naar het sophia voor onderzoek. Zijn grote steun daarin is Irma. Irma heeft de rust die Rick nodig heeft om de onderzoeken te doen. Langzaam maar zeker gaat rick vooruit, hoewel hij nog zijn beperkingen heeft en veel medicatie slikt. We houden de moed erin. Rick is een lief manneke ietwat verwend maar sociaal en helpend naar andere kinderen. Zijn naam klopt Rick de moedige strijder.

Verhalen

Verhalen

Enzo

zaterdag 16 maart 2024

Eind juli waren we als gezin op vakantie in Maastricht. Na een drukke waren we echt toe aan even tijd voor het gezin. Met de auto, fietsen mee naar een prachtig resort in Maastricht. De eerste dagen hebben we, ondanks de regen, enorm genoten. Het plezier nam af toen Enzo niet lekker werd.

Lees meer

Verhalen

Daniël

donderdag 9 november 2023

In het voorjaar van 2012 was het dan eindelijk zover; zwanger! Een beetje spannend was het wel, want na twee vroege miskramen was er vertrouwen nodig om het eerste trimester van de zwangerschap door te komen. De eerste echo’s en onderzoeken waren goed en vol goede moed gingen we naar de echo.

Lees meer

Verhalen

Marciano (12 jaar)

maandag 31 oktober 2022

Op 7 dec 2009 werd Marciano geboren. Een klein lief mannetje. Hij werd met een klein gaatje in het hart geboren en bleek een kleine vernauwing te hebben maar niks om ons zorgen over te maken. Marciano kreeg later op 3 jarige leeftijd epilepsie aanvallen, hij bleek het williamsyndroom te hebben.

Lees meer

Verhalen

Lex (1 jaar)

zondag 9 mei 2021

Lex is op 27 november 2019 geboren. Na een heftige bevalling ligt Lex een nacht op de high care afdeling voor controle maar gelukkig lijkt alles goed te zijn met Lex en mogen wij hem al snel meenemen naar huis. De eerste weken lijkt alles normaal te gaan, op wat problemen met de borstvoeding na.

Lees meer

Word donateur!

  • Wilt u graag éénmalige doneren? U kunt uw gift direct overmaken op rekening NL11ABNA 0249 3333 33 t.n.v. Stichting Hartedroom
  • Wilt u ons graag doorlopend steunen? Automatische incasso

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl