Rick (5 jaar)

zondag 27 oktober 2019

Rick was net 5 jaar geworden toen hij in kritieke toestand opgenomen werd in het Sophia Kinderziekenhuis, dit na 6 weken gezeul met Rick in het Zuiderziekenhuis. Hoe gaat het met Rick...:  Rick werd opgenomen in het Sophia te Rotterdam met ernstige klachten. De artsen wisten niet of hij de week zou halen zo slecht ging het met hem.

Maandenlang heeft hij op de IC gelegen met allemaal lijnen in zijn armpjes en benen. Harttransplantatie leek de enige mogelijkheid. Tot 3 x toe kreeg Rick terugslagen omdat de medicatie niet aansloeg. Tot 2 x toe werd de crashcar bij zijn bedje gezet om in te grijpen als het moest. Omdat zijn medicatie niet aansloeg en er nog geen hart beschikbaar was was de toestand van Rick zorgwekkend. Er werd een beraad gehouden met nog meer cardiologen ook uit het Erasmus met een nieuwe berekening voor de medicatie. Dit had succes. Langzaam maar zeker sloeg de medicatie aan en voelde Rick zich beter.

Na 3 maanden was Rick eindelijk zover dat hij naar een gewone afdeling mocht zonder toeters en bellen maar wel met een berg aan medicatie. Op 7 februari 2006 mocht Rick naar huis na alle artsen verbaasd te hebben doen staan. Zelf ben ik ziekenverzorgende en heb 13 jaar in de Thuiszorg Rotterdam gewerkt. Ik heb mijn baan opgezegd om voor mijn zoon te kunnen zorgen. Elke week moesten we vingerprikken doen voor de stolsels in zijn bloed. Hij slikt natuurlijk ook bloedverdunners.

Rick gaat naar een gewone school ook al wilde de artsen dat niet. Het betekent wel dat ik met een hoop activiteiten erbij ben, zwemmen, gym, schoolreisjes. Veel tijd ben ik daaraan kwijt maar geeft Rick de gelegenheid om toch naar de reguliere school te gaan. Leraren hebben speciaal voor Rick een cursus kinderreanimatie gedaan om hem te helpen als dat nodig is. Raar dat dit geen regel is. Onderwijsmensen krijgen wel reanimatie maar niet voor kinderen. De eerste jaren moest rick om het half jaar naar het sophia voor onderzoek. Zijn grote steun daarin is Irma. Irma heeft de rust die Rick nodig heeft om de onderzoeken te doen. Langzaam maar zeker gaat rick vooruit, hoewel hij nog zijn beperkingen heeft en veel medicatie slikt. We houden de moed erin. Rick is een lief manneke ietwat verwend maar sociaal en helpend naar andere kinderen. Zijn naam klopt Rick de moedige strijder.

Verhalen

Robi (1 jaar)
Verhalen

Robi (1 jaar)

woensdag 25 december 2019

Robi is op 19-10-2008, na een goede zwangerschap thuis geboren. Robi groeide goed, een hele makkelijke en vooral blije baby. Toen ze een maand of  5 was, naar de huisarts geweest, wat kortademig, verkouden, en wat zweten. Ook had Robi vaak koude handjes en voeten.

Lees meer

Benjamin (2 jaar)
Verhalen

Benjamin (2 jaar)

zaterdag 30 november 2019

Hier mijn verhaal over Benjamin bij wie ernstige gedilateerde cardiomyopathie geconstateerd werd op 16 nov 2007. Oorzaak onbekend. Op 20 sept. 2007 werd na een voorspoedige zwangerschap en een bevalling van slechts twee uur Benjamin geboren.

Lees meer

Hartverhaal Luca
Verhalen

Hartverhaal Luca

zaterdag 30 november 2019

Hoi mijn naam is Luca. Toen ik 7 weken oud was ben ik met grote spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat mijn hartje heel ziek bleek te zijn. Eerst waren we in het WKZ utrecht met alle hectiek eromheen. Met de ambulance thuis opgehaald naar de eerste hulp, maar al snel bleek er meer te zijn

Lees meer

Carolien (nu 22 jaar)
Verhalen

Carolien (nu 22 jaar)

zaterdag 30 november 2019

Begin zomer 2009 ben ik met schoolgym onwel geworden en voor de zekerheid langs de huisarts geweest. Ik had niet verwacht dat er iets ernstigs met mij aan de hand zou zijn, want ik voelde mij een gezonde 14-jarige.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl