Wouter (1 jaar) en Sjoerd

dinsdag 8 oktober 2019

Nog één keer wilden Sandra en Radboud van Klaveren op vakantie zonder hun kinderen. Het jaar daarop zouden de kinderen mee kunnen, omdat ze dan oud genoeg waren om te skiën. Nu brachten ze de kinderen onder bij de opa's en oma's; Martijn, de oudste, bij de ene opa en oma en Woutertje hun jongste, bij de andere opa en oma. Nadat Sandra en Radboud een dag heerlijk geskied hadden, belde de vader van Sandra. Het ging niet goed met Woutertje. Hij ademde moeilijk en moest naar het ziekenhuis. Sandra en Radboud vertrokken hals over kop naar Nederland. Onderweg hadden ze telefonisch contact met de familie in Nederland, en het werd steeds duidelijker dat de situatie met Woutertje zeer ernstig was. Toen Sandra en Radboud in Nederland aankwamen, was hun kindje overleden. 13 maanden en 13 dagen oud, totaal onverwacht. Een virus aan de hartspier was hem fataal geworden, terwijl hij daarvoor nog kerngezond was.

Wouter en SjoerdHet gezin van Klaveren probeerde de draad van het leven weer op te pakken. Sandra werd opnieuw zwanger, en Sjoerd werd geboren. Een heerlijk ventje, met blond krullend haar en grote ogen, waar iedereen van genoot. Het leek allemaal goed te gaan, maar op een avond merkte Radboud dat zijn zoontje kortademig was. Met het drama van Woutertje nog in het achterhoofd, werd Sjoerd gelijk naar het ziekenhuis gebracht. Het werd al snel duidelijk dat het helemaal mis was. Sjoerd had ook last van zijn hartje. Hij moest 50 minuten gereanimeerd worden, maar gelukkig pakte hij de draad weer op. Dit was een verschrikkelijk moment, Sandra en Radboud stonden erbij en keken ernaar.

Om Sjoerd in leven te houden, moest er een nieuw hartje komen. Maar er zijn maar heel weinig donorhartjes beschikbaar. Bovendien had Sjoerd veel last van koorts, waardoor hij dan tijdelijk van de transplantatielijst moest worden afgehaald.

Sjoerd was erg ziek, maar er kwam geen nieuw hartje. Hierdoor is ook hij overleden. In de vroege ochtend dat Sjoerd overleed, zaten Sandra en Radboud aan zijn bed. Toen de zon door de ramen scheen, was het net alsof Woutertje zijn broertje kwam halen.

Verhalen

Robi (1 jaar)
Verhalen

Robi (1 jaar)

woensdag 25 december 2019

Robi is op 19-10-2008, na een goede zwangerschap thuis geboren. Robi groeide goed, een hele makkelijke en vooral blije baby. Toen ze een maand of  5 was, naar de huisarts geweest, wat kortademig, verkouden, en wat zweten. Ook had Robi vaak koude handjes en voeten.

Lees meer

Benjamin (2 jaar)
Verhalen

Benjamin (2 jaar)

zaterdag 30 november 2019

Hier mijn verhaal over Benjamin bij wie ernstige gedilateerde cardiomyopathie geconstateerd werd op 16 nov 2007. Oorzaak onbekend. Op 20 sept. 2007 werd na een voorspoedige zwangerschap en een bevalling van slechts twee uur Benjamin geboren.

Lees meer

Hartverhaal Luca
Verhalen

Hartverhaal Luca

zaterdag 30 november 2019

Hoi mijn naam is Luca. Toen ik 7 weken oud was ben ik met grote spoed opgenomen in het ziekenhuis omdat mijn hartje heel ziek bleek te zijn. Eerst waren we in het WKZ utrecht met alle hectiek eromheen. Met de ambulance thuis opgehaald naar de eerste hulp, maar al snel bleek er meer te zijn

Lees meer

Carolien (nu 22 jaar)
Verhalen

Carolien (nu 22 jaar)

zaterdag 30 november 2019

Begin zomer 2009 ben ik met schoolgym onwel geworden en voor de zekerheid langs de huisarts geweest. Ik had niet verwacht dat er iets ernstigs met mij aan de hand zou zijn, want ik voelde mij een gezonde 14-jarige.

Lees meer

Stuur ook jouw verhaal in!

Hartedroom probeert op deze site zo veel mogelijk verhalen van hartkindjes met cardiomyopathie te verzamelen. Om te laten zien wat de impact is van cardiomyopathie op het leven van een kind en het leven van de ouders. Ook jouw verhaal op de site ? Mail info@hartedroom.nl